Plněné papriky s krůtím masem

Plněné papriky s krůtím masem

Suroviny

2 červené papriky (asi 220 g)
1 ½ lžíce olivového oleje
240 g mletých libových krůtích prsou (pod 8 % tuku)
½ malé cibule, nakrájené
1 stroužek česneku, nastrouhaný
1 lžička mletého kmínu
3-4 houby, nakrájené na plátky
400 g krájených rajčat v plechovce
1 lžíce rajčatového protlaku
1 kostka kuřecího vývaru
hrst čerstvých listů oregana (nebo sušené)
60 g mozzarelly, nastrouhané
150 g zelené zeleniny (špenát, kapusta, brokolice, mangetout nebo zelené fazolky) k podávání

Troubu rozehřejte na 190 stupňů. Papriky podélně rozpulte, odstraňte semínka a jádřince, ale stonky ponechejte. Papriky pokapejte olivovým olejem a dobře okořeňte. Dejte na plech a pečte 15 minut.

Mezitím rozehřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi na středním plameni. Smažte mleté ​​maso po dobu 2-3 minut, míchejte, aby se rozpadlo na malé kousky, a poté vyklopte na talíř.

Poté zahřejte zbytek oleje na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a česnek, za stálého míchání opékejte 2–3 minuty, poté přidejte kmín a houby a vařte další 2–3 minuty.

Mleté maso přendejte zpět do pánve a přidejte nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Přidejte vývar a vařte 3-4 minuty, poté přidejte oregano a okořeňte. Papriky vyndejte z trouby a naplňte je co největším množstvím mletého masa. Poklaďte sýrem a vraťte do trouby na 10–15 minut, dokud sýr nezačne zlátnout.

Papriky opatrně přesuňte na talíř a podávejte spolu s vaší oblíbenou zeleninou.

Zpět na blog